Ajuntament d'Argelita

Gastronomia

SOPA DE CALDO.

  • Ingredients: Fideus, pilotes (carn de caldo, herba-sana, all i jolivert) i caldo (morro, orella i poteta de porc, ½ gallina, garreta, cigrons, creïlla, aigua, oli i sal).
  • Preparació: Posem la carn i els cigrons a coure i afegim la creïlla quan la resta estiga a mig coure. Una vegada olla agafem la carn de la gallina i la garreta i fem pilotes mesclant herba-sana, alls trinxats i jolivert. Amb el caldo fem una sopa de fideus (o la pasta que preferim) i se servix acompanyada de pilotes.
  • Esta menjar es feia en festes, La sopa amb les pilotes era el primer plat i de segon es menjava la carn del caldo sobrant, les creïlles i els cigrons.

OLLA DE COL AMB FESOLS I CREÏLLES.

  • Ingredients: Fesols, creïlles, col morro de porc, orella de porc, poteta de porc, botifarra seca, aigua, oli i sal.
  • Preparació: Posem a coure en aigua amb sal els fesols i la carn de porc. Quan els fesols estan quasi cuites afegim la col i la creïlla i quan estes estan a mitat coure se li afig un casset d'oli d'oliva cru. Un moment abans de retirar del foc li posem la botifarra.
  • Era costum fer olla en quantitat per a dos o més dies. L'endemà se li afegia un poc d'aigua i un grapat d'arròs. Es coneix com l'olla del dia després.

RUSTIDO.

  • Ingredients: Pollastre (o conill), tomaca, ceba, llorer, una cabeça d'alls, prunes seques, conyac, aigua, oli i sal.
  • Preparació: Trossegem i Salem la carn. En una cassola posem una base de ceba Cortada a rodanxes, damunt una de creïlla Cortada a làmines i damunt la carn. Col·loquem dos tomaques a tallades, una cabeça d'alls partida per la mitat, un bon doll d'oli d'oliva i un doll de vi blanc. Ho posem al forn i deixem que es faça.
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal