Ajuntament d'Argelita

Llocs d'interès

Argelita municipi d'interior enclavat en la comarca castellonenca de l'Alt Millars, de gran valor paisatgístic i mediambiental.

El nucli urbà se situa en la vall que forma el riu Vilafermosa, quedant així rodejada d'altes muntanyes.

La fundació del municipi pels àrabs i la permanència al llarg dels segles dels moriscos, ha originat que tinga un claríssim aspecte musulmà que es veu reflectit en els seus carrers estrets i concèntrics.

Quant a monuments d'interés destacar la Torre Quadrada en l'actualitat es troba restaurada i a més part de muralla existent està restaurada i integrada de manera encertada en una zona enjardinada. La Torre Redona originària del s.XIII, d'origen islàmic. En l'actualitat en estes dos Torres es troba albergat un museu etnològic en el que s'exposen útils antics i etnològics principalment, de gran valor tant per a la seua població com per al visitant.

La església parroquial dedicada a Santa Anna del s. XVII d'estil barroc xorigueresc, en el seu interior es troba la relíquia de la Santa Cruz portada des de Roma i donada a la parròquia en 1657. El dia 3 de maig hi ha una gran festa dedicada a esta relíquia, a la que acudix gran nombre de persones.

En la contornada del riu Vilafermosa podem trobar paratges de gran encant per a poder-los disfrutar tant a l'hivern com a l'estiu, ja que posseïx una piscina natural apta per al bany a l'estiu i a l'hivern és un paratge perfecte per a poder disfrutar tant de passejos com de rutes de senderisme.

En el seu terme municipal hi ha nombroses fonts com la Font dels Ignacios amb propietats per al renyó, la Font de Santa Cruz, la del Pozo, Font del Barranco del Sabinar, Pescadón i la Maguana.

També és important l'atractiu de coves i cavitats com les de la Avenc del Pujol i el Drene.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal